Selecteer een pagina

We willen het allemaal maar toch blijft het soms een lastig onderwerp: we willen meer gasten in ons hotel, restaurant of café. Maar hoe? Dat is de vraag. In de huidige wereld worden we overspoeld met mogelijkheden om onze gasten te bereiken en te verleiden om naar uw zaak te komen. Hoe weet u welk kanaal het beste geschikt is om uw ideale gasten te bereiken en wat moet u laten zien aan de mensen die u volgen op sociale media?

Om het best geschikte kanaal te bepalen om uw doelgroep te bereiken kunt u zichzelf de vraag stellen: “wie is mijn ideale gast en op welke momenten maakt dit persoon gebruik van zijn of haar sociale media?”. De trend van de afgelopen jaren laat zien dat Facebook minder geschikt is om jongeren te bereiken en waar Facebook dit succes heeft ingeleverd heeft Instagram deze jongeren juist weer voor zich weten te winnen.

Percentage gebruikers per social media platform

15-19 jaar20-39 jaar40-64 jaar65-79 jaar
Facebook72%89%77%69%
Instagram73%46%22%9%
Youtube86%74%54%38%
Snapchat72%32%7%1%

Bron: marketingfacts.nl

Belangrijk is dat alle basis informatie op uw social media account up to date is:

  • Logo aanwezig
  • Bio up to date
  • Openingstijden up to date
  • Enzovoorts

Maar wat is geschikte content om te posten? Dat hangt af van de gasten die u wilt bereiken en het daarbijbehorende kanaal dat u gaat inzetten. Een kanaal als Instagram en Snapchat is vooral gericht op het posten van video content, meestal slechts een paar seconden. Bedenk dus in zo’n geval goed wat de boodschap is die je over wilt brengen en hoe deze boodschap vertaald kan worden op een manier die uw doelgroep verleid om te blijven kijken.

Bedenk ook vooraf wat het doel is van uw post en zorg dat uw gast een passende call to action krijgt. Is het doel puur om uw gasten te vermaken door een sfeer te laten zien van uw hotel, restaurant of café? Of wilt u uw gasten juist informeren over uw nieuwe menukaart, happy hour of korting op hotelovernachtingen? Wees hier concreet in en zorg dat de boodschap duidelijk over komt.

Maar wanneer kan er dan het beste gepost worden op uw social media kanaal? Ook hier geldt: ga na wie uw gast is en wanneer deze op social media zit. Er zijn verschillende statistieken over het gebruik per social media kanaal, echter kent u uw gast waarschijnlijk het beste. Hoe specifieker u uw ideale gast kent, hoe beter u zich kunt inleven in zijn of haar leven.

Happy social media posting!